Може би криете усмивката си, защото имате липсващи зъби?
Може би не се чувствате сигурни с протезата, която носите?
Имате затруднения при дъвчене?
Ако ви липсват един или повече зъби и бихте искали да се усмихвате, да говорите и се храните отново с комфорт и увереност…

За Вас зъбният имплант е Вашата добра новина!

Имплантите заменят липсващи зъби, включително техните корени. Изработени са от биологично съвместим неутрален титан (металът е свръх лек,приема се благоприятно от човешкия организъм и не образува бактериална плака).
Имплантират се в костта на мястото на извадени зъби. По време на оздравителния процес костта полепва по импланта. През следващите четири до шест месеца – времето на зарастване с костта, имплантът е покрит от венеца, за да бъде предпазен от натоварване. Така имплантът поема натиска от дъвченето вместо коренът, и нежно го въвежда в челюстта, почти като естественият зъб.
Имплантите са идеален вариант за хора в добро общо здраве, които са загубили зъб или зъби поради пародонтоза, нараняване, или някаква друга причина.
Поставянето на титаниев дентален имплант е толкова естествена и рутинна манипулация, че може да накара пациента изобщо да забрави, че някога е загубил зъб.

Каква е ролята на зъбния имплант?

- Да замени един или повече зъби, без да се засягат съседните.
- Да осигури устойчивостта на мост или подвижността и удобството на протеза.
Всеки път, когато го погледнете в огледалото все повече ще се уверявате в това, че зъбният имплант е по-доброто решение на проблема с липсващите зъби, защото:
- Естетически зъбните импланти изглеждат и се чувстват като свои собствени зъби!
Тъй като зъбните импланти се интегрират по естествен начин в структурата на костта, се предотвратява загубата на костна маса и рецесия на венците, които често съпътстват изкуствените зъби и протези.
Бъдете уверени – никой няма да разбере, че сте заменили изгубения зъб с имплант!
- Поставянето на зъбни импланти Ви спестява това да жертвате съседните зъби, като те бъдат изпилявани при поставянето на мост. Собствените зъби остават недокоснати, което Ви осигурява дългосрочно устно здраве!
- Доверието в успешността на зъбните импланти ще Ви позволи отново да говорите и се храните в комфорт и увереност! Те ще Ви освободят от неприятните кликвания и колебания, които изпитвате когато носите зъбни протези. Те ще ви позволят да кажете сбогом на притесненията за разместени протези и грижата за пасти и лепила.

ИСКАТЕ ДА СИ ПОСТАВИТЕ ЗЪБЕН ИМПЛАНТ?

Идеалният кандидат за зъбни импланти е в добро общо и оралното здраве.
В зависимост от конкретното състояние и вида на импланта, избрани от Вас и Вашия лекар – имплантолог, ще бъде изготвен план за лечение, който да отговаря на Вашите нужди и възможности.
В Дентална клиника Медстом-М се прилагат следните имплантни системи – Straumann (Switzerland), Ankylos (Germany); I-fix (Italy); Titanium Fix (Brazil); Alfa Gate (Germany); GIH (Switzerland); GSC (Switzerland).
Информираността на пациента е много важна. От основно значение е той да е напълно запознат със състоянието си и лечението, което ще се предприеме. Окуражаваме задаването на всякакви въпроси, които възникнат.
Подготовката преди лечение. Пациенти с противопоказания за извършване на дентална имплантация се консултират с необходимите специалисти, както и провеждат лабораторни и рентгенови изследвания, или предшестващо медикаментозно лечение.
Оформяме индивидуално досие на пациента с пълна анамнеза, което гарантира безопасност и дава информация за състояния, изискващи предварителни мерки при лечение.
Комфорт за пациента. Стараем се да осигурим на пациентите си максимален комфорт по време на лечебните процедури в обстановка на модерно оборудвани и удобни стоматологични столове и перфектно обслужващ персонал.
Безопасността на пациента. Знаем, че предпазването от разпространение на заразни болести като СПИН, херпес, хепатит и дори настинка е изключително важно и затова екипът ни взема под особено внимание хигиената и стерилизацията в стоматологичните зали. Прилагаме високи стандарти, надминаващи дори препоръките на Столична ХЕИ и центровете за контрол по болестите. Използваме маски и ръкавици за еднократна употреба, които се сменят при всеки пациент. Всяка една част от фиксираното оборудване се обработва с антибактериални разтвори преди всяка клинична процедура. Инсталирана е система за осигуряване на стерилна вода. Използваме AUTOCLAVE стерилизация на всички инструменти преди зъболекарски преглед и лечение. Може да сте убедени, че нашият персонал е специално обучен за процедурите по стерилизация и разбира тяхната важност.

Клинични случаи, свързани с поставянето на зъбни импланти, можете да видите ТУК