CAD/CAM дентален проект: Дигитални керамични коронки

CAD/CAM дентален проект: Дигитални керамични коронки

Изработване на зъбни керамични коронки, фасети и мостове в рамките само на едно посещение за пациента е възможно чрез новите CAD/CAM системи в стоматологията


Еволюцията на новите технологии допринесе за развитието на стоматологията във всяко едно направление – зъбопротезна имплантация, естетична и протетична стоматология.
Водеща технология в денталната медицина се превърна дигиталното планиране за постигане на хармонична усмивка.

Дигиталните и цифрови системи в стоматологията дадоха силен тласък при изработване на естетични протетични конструкции.
Именно развитието на тези технологии направи възможно изработването на зъбни коронки, фасети и мостове за пациента в рамките само на едно посещение.

В днешната статия ще разгледаме проект за изработката на дигитални керамични коронки във фронталния участък с помощта на CAD/CAM технологиите и Smile Design.

Етап 1

След провеждане на обстойна консултация, зъбите на пациента се сканират с помощта на интраорален скенер, който прави бъдещия модел на протетичната конструкция максимално точен и прецизен, изцяло съобразен с естетичните особености на пациента.

Етап 2

С помощта на изготвения 3D модел, носещ характерните особености на пациента, се създава желаната форма и хармония на усмивката и захапката.

Етап 3

Изготвеният вече 3D модел се пренася дигитално върху естествените зъби на пациента, за да може той да прецени, дали неговите естетични желания са изпълнени.

Етап 4

Този етап е свързан с подготовката на естествените зъби на пациента за поставяне на керамичните коронки. Естественият зъб се изпилява от стоматолога в размер на около 2 мм.
Процедурата е абсолютно безболезнена, като пациентът не усеща никакъв дискомфорт.

Етап 5

Зъбите се сканират отново, след което се поставят временни зъбни коронки, които да избегнат дискомфорта от изпилените зъби на пациента. Това е временна мярка, докато постоянните коронки бъдат напълно готови.

Етап 6

Поставяне на постоянните керамични фасети, които внимателно се залепват за зъбите. След тяхното постоянно циментиране е постигната блестяща и хармонична усмивка.

Въвеждането на CAD/CAM методите в естетичната и протетична дентална медицина наложиха частичното или пълното отпадане на досегашните аналогови методи за възстановяване на фрактурираните зъбни коронки.

Дигиталната стоматология, в съчетание с високите и съвременни технологии, позволява формата на усмивката да се планира изцяло дигитално. Това дава незаменимата възможност на пациента веднага да види как точно ще изглежда новата му усмивка.
В дигиталното планиране се осигурява и много добър комфорт – при него не е необходимо пациентът да стои неподвижно, а може да участва активно в творческия процес.
Така се появява един съвсем нов процес на работно взаимодействие между стоматолога и пациента на зъболекарския стол. 

В дентална клиника Медстом вярваме, че зъбите, които създаваме, трябва да са хармонични, непроменими във времето, с подходящ цвят. Постигаме всичко това едновременно с висок професионализъм и съвременни технологии.

Какви са последните тенденции в естетичната стоматология?

Последните тенденции в естетичната стоматология свидетелстват за незабележимата намеса на естетичния стоматолог. Отдавна вече ослепително бялата усмивка с квадратни и равни зъби е демоде.
Нашите пациенти все по-често предпочитат естествена визия, при която дори не личи намесата на стоматолога. Именно затова, когато се прави дигитално планиране на усмивката и дизайн на зъбите, се използват естествените форми.

Контакти

Дентална Клиника Медстом


Адрес: гр. София, п.к. 1000; бул. "Княз Александър Дондуков" № 26 А
Тел.: +359 2 981 00 00
Мобилен: +359 896 693 220
Е-mail: information@medstom.com

→  Направление Google Maps

Работно време
понеделник – събота: 08 30 ч. – 20 00 ч.
неделя: почивен ден
официални празници: 10 00 ч. – 18 00 ч.

РЕНТГЕНОВА ЛАБОРАТОРИЯ
понеделник – петък: 09 00 ч. – 20 00 ч.
събота и официални празници: 11 00 ч. – 16 00 ч.
неделя: почивен ден

Клиниката работи с НЗОК !
Успешно изпратено съобщение!
Грешка, моля опитайте по-късно!