Дентални импланти: 5 отговора с ДА, с две ръце ЗА

Дентални импланти: 5 отговора с ДА, с две ръце ЗА

Ако все още се чудите, защо да изберете лечението със зъбни импланти, ние сме ви подготвили ТОП 5 причини Мисия в Дентални импланти с Медстом


Загубени зъби и зъбни импланти

70% от възрастните между 30-55 години имат липсващ зъб, а всеки втори губи поне един от постоянните си зъби, преди да навърши 60 години.

Често загубата на един или повече зъби се неглижира, докато това не започне да оказва влияние на храносмилането, фонетиката, естетиката, което от своя страна се отразява върху външния вид и психическото състояние на човека.

Съществуват няколко варианта за възстановяване на един или повече липсващи зъби:

  • Поставяне на дентални импланти и тяхното незабавно натоварване с металокерамични или металокомпозитни коронки (в т.ч. базални импланти и класически импланти);
  • Мостова конструкция;
  • Зъбни протези (плакови протези или тип Valplast).

Лечението със зъбни импланти

Най-доброто решение на проблема с липсващи зъби е поставянето на дентални импланти: това е и метод, който ние като специалисти препоръчваме на нашите пациенти.

Ако все още се чудите защо да изберете лечението със зъбни импланти, сме ви подготвили ТОП 5 причини, които определено ще наклонят везната в полза на зъбопротезната имплантация.

1. Не се различават от естествените зъби

Зъбните импланти не се различават по нищо от естествените зъби, с които сте родени. Грижата за имплантите е същата, като при естествените зъби - почистване два пъти дневно с четка и паста, конец за зъби и вода за уста.

Важно при тях е спазването на контролните прегледи при стоматолога, за да могат да бъдат избегнати нежелани усложнения.

2. Запазват съседните зъби здрави 

Често при поставянето на мостове или частични протези се налага умъртвяване на съседните зъби, за да се закрепят на мястото на липсващите.

При поставяне на зъбни импланти се подсилва здравината на костта, което подобрява цялостното състояние на пациента и предпазва съседните здрави зъби от разместване и разклащане.

3. Запазват лицевата пропорция

Всяка дентална интервенция трябва да бъде съобразена с лицевата структура на пациента, а пропорциите за хармонична усмивка да бъдат запазени. Често, при загубата на зъб, цялата лицева структура се променя и лицето хлътва навътре.

С поставяне на дентални импланти можем не само да предотвратим този процес, но и да възстановим формата на лицето.

4. Дълготрайна гаранция

Правилно поставеният и позициониран зъбен имплант в зъбната редица и добрата му интеграция в костта не може да бъде отхвърлен от организма за цял живот. Единственото условие е спазване на стриктните хигиенни норми в устната кухина.

Задължителни са редовните контролни прегледи с рентгенови контроли за отриване на наличие на микроорганизми около него или предпоставки за развитието на т.нар. периимлантит.

5. Стабилност

Денталните импланти са изключително стабилни, което ще ви гарантира нормален и уверен начин, независимо от храната, която консумирате. Несъмнено ще забележите промяната и когато се храните.

Контакти

Дентална Клиника Медстом


Адрес: гр. София, п.к. 1000; бул. "Княз Александър Дондуков" № 26 А
Тел.: +359 2 981 00 00
Мобилен: +359 896 693 220
Е-mail: information@medstom.com

→  Направление Google Maps

Работно време
понеделник – събота: 08 30 ч. – 20 00 ч.
неделя: почивен ден
официални празници: 10 00 ч. – 18 00 ч.

РЕНТГЕНОВА ЛАБОРАТОРИЯ
понеделник – петък: 09 00 ч. – 20 00 ч.
събота и официални празници: 11 00 ч. – 16 00 ч.
неделя: почивен ден

Клиниката работи с НЗОК !
Успешно изпратено съобщение!
Грешка, моля опитайте по-късно!