Какво се случва по време на лечение с дентални импланти?

Какво се случва по време на лечение с дентални импланти?

Зъбният имплант по същество и структура, представлява титаниев винт, който е изцяло съвместим с телесните тъкани и успешно се интегрира в костта.


От средата на 60-те години на миналия век, зъбните импланти се превръщат в най-благоприятния начин за възстановяване на липсващите зъби в устата.
Денталните импланти, могат да се използват за възстановяване на липсващи зъби – от един до цялостно лечение на всички зъби в горна и долна челюст.
Зъбният имплант по същество и структура, представлява титаниев винт, който е изцяло съвместим с телесните тъкани и успешно се интегрира в костта по време на лечебния период. Именнo това го прави най-здравата структура за възстановяване на липсващите зъби.

С днешната блог статия, от дентални клиники Медстом, Ви илюстрираме етапите, през които преминава едно лечение със зъбни (дентални) импланти.

Първи етап: Цялостна оценка

Преди началото на процедурата, нашият специалист по зъбопротезна имплантация д-р Гассан Мохамед и неговият екип, ще направят обстоен преглед и цялостна оценка на състоянието на устната кухина.
Той и екипът му ще оценят състоянито на зъбите в устата, наличието на кост, както и здравето на венците.

Здравето на венците е от изключително значение за провеждане на лечението по дентална имплантация, както и за избягване на бъдещи усложнения с имплантите.
В хода на консултацията, д-р Мохамед ще илюстрира всички опции, които са подходящи за вас при поставянето на имплатите, както и последващите етапи на лечение.

Втори етап: Предоперативна подготовка

След приключване на консултацията, нашият имплантологичен екип, начело с д-р Мохамед, ще Ви направи компютърна томография (CBCT), която ще ви даде представа за позиционирането на имплантите в челюстта - тяхната дълбочина в челюстната кост.
Това е услуга, която не всички могат да предложат , но ние от дентални клиники Медстом, разполагаме с компютърно 3D изследване, което дава възможност на оралния хирург д-р Мохамед, да събере информация за костта и да оцени състоянието на челюстта, венците и зъбите. Това е задължителен етап и е възможно да се осъществи чрез ортопантомография или скенер на зъбите, челюстта и синусите.

Трети етап: Екстракции на зъбите

Преди да бъдат поставени имплантите, при необходимост наличните зъби в устата ще бъдат екстрахирани (извадени), това се извършва под контролирана локална анестезия.

Четвърти етап: Поставяне на имплантите

Поставянето на импланти е хирургична процедура, която се извършва в стерилна среда, с помощта на локална анестезия, сходна с тази, която се поставя при изваждане на зъби.
След като пациентът е подготвен се пристъпва към поставянето на имплантите.

В дентални клиники Медстом работим с швейцарски базални имплани и няколко вида конвенционални импланти като Neo Biotech, Ankylos и др.
Революционната форма и дизайн на базалните импланти помагат при лечението на голямо разнообразие от случаи, които конвенционалните импланти не могат да покрият.

Много от базалните импланти имат гладка повърхност, която не позволява бактериална колонизация на повърхността, което често води до пери-имплантит и последващо отстраняване на имплантите. Използването на моноблокови базални импланти с гладка повърхност свежда до минимум заплахата от пери-имплантит с почти 98%.

Предимства на базалните импланти:

  1. С базални импланти могат да бъдат лекувани всички случаи без изключение, независимо от степента на загуба на кост или наличието или отсъствието на остатъчни зъби.;

  2. Необходимо е само едно хирургично посещение. Базалните импланти се натоварват и шинират с мостове до 72 часа след поставянето им.;

  3. Малкият брой хирургични и други стъпки на лечение намалява общите разходи.;

  4. Поради непосредственото във времето поставяне на базални импланти, пациентите могат бързо да възобновят нормалния си начин на живот.

 

За да сме максимално прецизни в процеса на работа при поставянето на импланти предлагаме лечението с PRGF. Лечението включва вземане на малко количество венозна кръв, от която се извлича обогатената плазма, богата на растежни фактори, спомагаща за намаляване на отока и дискомфорта след имплантирането.
Именно това е разковничето при подпомагане на оздравителния процес.

Пети етап: Възстановяване

Възстановителният процес започва, когато окончателната корона или мост бъдат поставени върху импланта.

Защо да изберете базални импланти в дентални клиники Медстом?

Процедурата по базална имплантация позволява на пациентите да получат естетически завършена усмивка и зъби, които да им дават възможността да извършват всички ежедневни дейности без притеснения.
За успешното изпълнение на процедурата, Ви осигурява най-добрия екип в България, който ще се грижи за Вас във всяка една стъпка и може да Ви гарантира перфектни резултати.

Контакти

Дентална Клиника Медстом


Адрес: гр. София, п.к. 1000; бул. "Княз Александър Дондуков" № 26 А
Тел.: +359 2 981 00 00
Мобилен: +359 896 693 220
Е-mail: information@medstom.com

→  Направление Google Maps

Работно време
понеделник – събота: 08 30 ч. – 20 00 ч.
неделя: почивен ден
официални празници: 10 00 ч. – 18 00 ч.

РЕНТГЕНОВА ЛАБОРАТОРИЯ
понеделник – петък: 09 00 ч. – 20 00 ч.
събота и официални празници: 11 00 ч. – 16 00 ч.
неделя: почивен ден

Клиниката работи с НЗОК !
Успешно изпратено съобщение!
Грешка, моля опитайте по-късно!