Мит или истина: Зъбни импланти

Мит или истина: Зъбни импланти

Годините практика изградиха дентална клиника Medstom, като водещ център в областта на денталната имплантация с хиляди доволни пациенти.


Мит #1 – Лечението с дентални импланти е рисковано

Много хора смятат, че лечението със зъбните импланти е силно рисковано и крие редица странични реакции за организма.
За щастие истината е съвсем друга. Зъбните импланти успешно се свързват (остеоинтегрират) с костта в над 95% от случаите.
В дентална клиника Medstom, д-р Гассан Мохамед разполага с над 20 годишна практика в зъбопротезната имплантация. Годините практика ни изградиха като водещ център в областта на денталната имплантация с хиляди доволни пациенти, както у нас така и в чужбина.

Мит #2 – Лечението с импланти е силно болезнено

Процедурата по поставянето на импланти, подобно на всяка друга хирургична намеса, може да доведе до известна следоперативна болка и дискомфорт. Въпреки това, голяма част от нашите пациенти споделят, че са останали изненадани от това колко минимален е дискомфортът след провеждане на лечението.
След поставянето на имплантите в челюстната кост, протетичните конструкции се прикрепят към тях и не опират директно във венците, като по този начин се избягва утежняването в зоната. Това води до намаляване болката и дискомфорта в сравнение с традиционните зъбни протези.

Мит #3 – Имплантите са нова и все още експериментална процедура

След години на внимателни изследвания и проучвания, зъбните импланти се усъвършенстваха с висок потенциал за успех.
Един от основателите на съвременната базална имплантология е Prof. Dr. Stefan Ihde (Германия). Той прилага за първи път нова технология за лечение с базални имедиатни импланти с незабавно натоварване (Strategic implantation), и гласи, че всеки имплант трябва да се закотви в най-малко две места в компактната кост. Тази кост притежава високо ниво на минерализация и стабилност и нисък метаболизъм и може да бъде незабавно натоварвана. Prof. Dr. Stefan Ihde усъвършенства практически нова методотика за имплантиране, създава и прилага нови видове базални импланти.
Успехът при прилагане на стратегическо базално имплантиране изисква внимателна подготовка на пациента и перфектно планиране на етапите на лечение, а също и познаването на анатомията и физиологията на костта за определяне на точните места, където ще се закотвят базалните импланти.

Мит #4 – Неподходщи при пациенти с недостатъчно челюстна кост

Когато говорим за пациенти с недостатъчно челюстна кост е обходимо да се направи задълбочен клиничен преглед, както и контролни рентгенови снимки, които да определят състоянието и количеството на наличнта кост.
В дентална клиника Medstom разполагаме със собствен център по оралня хирургия, който ни позволява да направим детайлен преглед на пациентите желаещи процедура по дентална имплантация.
След направата на 3D изследване нашият имплантологичен екип ще анализира внимателно индивидуалния случай на пациента и нивото на наличие на челюстна кост.
След направата на рентгеновото изследване в случай, че се установи голяма загуба на кост, то това не трябва да ви притеснява, защото има възможност за допълнителна присадка на кост, която да възстанови нивото за поставяне на зъбни импланти.

Мит #5 – Възрастта е ключова при поставяне на импланти

Възрастта не е фактор за успеха на лечението с дентални импланти. Остеоинтеграцията на имплантите е с почти еднаква успеваемост както при по-младите пациенти, така и при по-възрастните.
В практиката ни успеваемостта при лечение със зъбни импланти на по-възрастни пациенти е значителни по-висока при пациенти над 50 годишна възраст.

Мит #6 – Зъбните импланти са много скъпи

Цените на имплантите през последните години са доста по-ниски и в днешно време са много по-достъпни. Освен това има различни опции за финансиране, така че може да разпределите разходите си за лечението. Ние от дентални клиники Medstom имаме сключено партньорство с MedLease за финансиране на пациентите ни, като процеса по кандидатстване и одобрение е изцяло онлайн без излишна документация.

Мит #7 – По-добре протеза от импланти

Силата която можете да приложите, докато дъвчете, е много по-голяма, ако имате зъбни импланти отколкото протези, което е от съществено значение при нормалното хранене. Избирайки да възстановите дъвкателната си функция чрез протези вместо импланти, Вие избирате да редуцирате дъвкателната си сила около 10 пъти, което би довело и до ограничаване избора на храни. 

Контакти

Дентална Клиника Медстом


Адрес: гр. София, п.к. 1000; бул. "Княз Александър Дондуков" № 26 А
Тел.: +359 2 981 00 00
Мобилен: +359 896 693 220
Е-mail: information@medstom.com

→  Направление Google Maps

Работно време
понеделник – събота: 08 30 ч. – 20 00 ч.
неделя: почивен ден
официални празници: 10 00 ч. – 18 00 ч.

РЕНТГЕНОВА ЛАБОРАТОРИЯ
понеделник – петък: 09 00 ч. – 20 00 ч.
събота и официални празници: 11 00 ч. – 16 00 ч.
неделя: почивен ден

Клиниката работи с НЗОК !
Успешно изпратено съобщение!
Грешка, моля опитайте по-късно!