Популярно у нас: 5 предпочитани дентални процедури

Популярно у нас: 5 предпочитани дентални процедури

Вижте, кои са козметични и възстановителни дентални процедури, които са популярни у нас, както за българи, така и за чужденци.


Всеки един от нашите пациенти иска да има красива и блестяща усмивка, която да подпомогне неговата увереност и самочувствие във всеки един аспект от живота.
Кои са най-популярните и търсени процедури сред българи и чужденци у нас, разказват специалистите на дентални клиники Medstom.

С напредването на науката и технологиите, стоматологията достигна нови върхове в грижата за здравето на зъбите.
Днес, съвременната стоматология е нещо повече от почистване, пломби и избелване.
Съществуват редица стоматологични процедури, които не само подобряват естетичния вид на зъбите, но и цялостното орално здраве на устната кухина.
Нека разгледаме различните козметични и възстановителни процедури, които са популярни у нас, както за българи, така и за чужденци.

1. Поставяне на зъбни импланти

Денталната имплантация е една от най-иновативните и модерни части от съвременната дентална медицина. Основната й цел е заместване на липсващи зъби с импланти, както и поставяне на такъв след екстракция на зъб.
Съвременните зъбни импланти са изработени от чист титан, който е изключително лек и 100% биологично поносим. Тези импланти заместват перфектно функциите на естествените зъби, ката гарантират съвместимост, поносимост и стабилност.
В допълнение към съвършения им вид добавяме и това, че изпълняват безупречно функциите на естествените зъбите, което ги превръща в идеални заместители на липсващите зъби за години наред.
Именно, защото сме водеща клиника по дентална имплантация, много пациенти ни доверяват здравето и красотата на усмивката си.
Денталната имплантация е сред първите най-желани процедури от пациентите, които посещават дентални клиники Medstom, процентът на успешните случаи е 99.9%.

2. Зъбни фасети

Фасетите представляват “люспи” от керамика, които се залепват върху предната повърхност на зъбите.
Фасетите са изключително щадящ за естествените зъби подход на лечение.
При тях се изисква минимално изпиляване от 0.2-0.5 мм от предната повърхност на зъба предимно в горния и долния фронт с цел подобряване на естетиката.Тази дълбочина на отнемане е толкова минимална, че е трудно доловима с просто око. Безупречната подготовка на зъба е задължително условие, за да прилегне фасетата перфектно върху зъба.

3. Зъбни корони и мостове

Зъбните коронки са популярен начин за микропотезиране. Коронките представляват цялостно защитно покритие на зъба с цел спиране на по-нататъшното разрушение и възстановяване на неговата функционалност. Съвременните зъбни коронки са изключително естетични и не се различават от останалите зъби. Навреме поставената коронка може да удължи живота на естествените зъби с десетилетия и да предпази пациента от бъдещи проблеми и дискомфорт.

Видове зъбни коронки:

Металокерамични коронки

Металокерамичните коронки са най-достъпният вариант за пациентите, който удовлетворява едновременно и изискванията за надеждност и естетика. Основни предимства на металокерамичните коронки са устойчивостта и здравината, с които те превъзхождат другите алтернативни методи.

• Керамични коронки

По своята структура, този вид коронки са изработени изцяло от керамика, без метална конструкция. Изглеждат изключително естествено, защото керамиката пропуска светлина и не се различават от натуралния зъбен емайл. Този вид коронки са високо естетични, не се окисляват и не изменят цвета, който е избран при поставянето им. Керамиката защитава зъба от външните неблагоприятни въздействия и не предизвиква алергични реакции и възпаления на меките тъкани. Коронката от керамика е лека, комфортна и пациентът свиква много бързо с нея. За поставянето ѝ е нужно минимално изпиляване на зъба.

• Циркониеви коронки

При този вид коронки имаме изключително добро съотношение на хипоалергичност, здравина и естествен вид. Друго предимство на циркониевите коронки е, че могат да се поставят на предни и задни зъби, включително и на импланти. Те прилягат много точно към венеца и не го нараняват, като в същото време под коронката не могат да попаднат нито остатъци от храна, нито слюнка, в чиято среда да се размножават бактерии. Циркониевите коронки са единственото приемливо решение за пациенти, страдащи от алергии дори и към благородни метали – злато, платина, паладий и др.

4. Фотополимерни пломби

За направата на естетичните фотополимерни пломби се прилагат съвременните фотополимери от висок клас. Модерните фотополимерни материали използвани за естетични фотополимерни зъбни пломби, съдържат в себе си наночастици и миниатюрни сфери бяла композитна смола. Това е причината съвременните естетични фотополимерни зъбни пломби да прилепват в естествената зъбна тъкан и създават натурална естетика. Естетичните фотополимерни пломби се характеризират естествена визия и блясък.

5. Избелване на зъби:

Процедурите по избелване на зъби са изключително популярни у нас, особено през пролетно-летния сезон.
При този вид процедура се използва избелващ агент, който прониква в слоевете на емайла, за да премахне петната по зъбите. Процедурите за избелване на зъби отнемат с подготовката около 30-60 минути, а по светлите нюанси могат да достигнат до няколкко нюанса по-бели зъби. По време на процедурата по избелване, зъбите се почистват, а след това върху тях се нанася избелващ агент. След като лечението приключи, избелващият агент се отстранява, но ще продължи да действа през следващите 24 часа. В зависимост от вашите хигиенни и хранителни навици, ефектът от избелването на зъбите може да продължи до година.

Подробна информация за всички дентални процедури и стоматологични манипулации, както и етапите на тяхното реализиране, можете да видите тук:
https://medstom.com/bg/dentalni_proceduri.html

Контакти

Дентална Клиника Медстом


Адрес: гр. София, п.к. 1000; бул. "Княз Александър Дондуков" № 26 А
Тел.: +359 2 981 00 00
Мобилен: +359 896 693 220
Е-mail: information@medstom.com

→  Направление Google Maps

Работно време
понеделник – събота: 08 30 ч. – 20 00 ч.
неделя: почивен ден
официални празници: 10 00 ч. – 18 00 ч.

РЕНТГЕНОВА ЛАБОРАТОРИЯ
понеделник – петък: 09 00 ч. – 20 00 ч.
събота и официални празници: 11 00 ч. – 16 00 ч.
неделя: почивен ден

Клиниката работи с НЗОК !
Успешно изпратено съобщение!
Грешка, моля опитайте по-късно!