Стоматологичният туризъм е все по-популярен

Стоматологичният туризъм е все по-популярен

България е в топ 3 държави за дентален туризъм в Европа.


В последните години денталният туризъм се разраства изключително динамично и като качество, и като обхват. В по-напредналите страни посещението при стоматолог и поддържането на дентално здраве струва много и са необходими значителни средства. Затова и повечето хора от Западна Европа игнорират проблемите със зъбите, докато те не се превърнат в невъзможни за пренебрегване.

Що се отнася до туризъм, свързан с дентални услуги, той не е нищо ново. С цел да получат по-високо качество на по-ниска цена, много хора от страни с висок стандарт посещават държави като България например. Тук различни дентални манипулации, като поставянето на импланти, корони, протези и др. се извършват на доста по-приемливи ценови пакети, а качеството на работа и материали е на високо ниво. В денталният туризъм предимство е и възможността пациентите да имат и няколко почивни дни преди или след стоматологичното лечение.

Ползите от денталния туризъм са няколко:

 • ниска цена;
 • качество и сигурност;
 • гаранции;
 • съчетание между ваканция и дентално лечение.


А България е в топ 3 държави за дентален туризъм. Тя се нарежда на втора позиция в Евросъюза по брой стоматолози на 100 хиляди души от населението, отчитат последни данни от анализ на Евростат за специализирания медицински персонал в страните на ЕС-28. За това през последните години денталният туризъм в България е все по-атрактивна дестинация за такъв тип стоматологични екскурзии, съчетаващи полезното лечение с приятната почивка! И това е благодарение на:

 1. Висококвалифицираните лекари по дентална медицина. Голямата част от тях говорят езици - английски, френски, немски, което улеснява и привлича чуждестранните пациенти;
 2. Съвременното оборудване, на световно ниво;
 3. Висококачествените материали с гаранции;
 4. Туристическите възможности. Около София например има невероятни природни дадености, културни и исторически забележителности. Страната ни е с мек и благоприятен климат, а хотелите - на световно ниво.


Разбира се, тук все повече фирми се занимават в организирането на дентален туризъм. Те се грижат за всички детайли, свързани с подобни пътувания с цел зъболечение, подготовката на документи, хотелски резервации, медицински посреднически услуги, туристически посещения и др. А клиниките, посрещащи и лекуващи чужденци, са на конкурентно ниво.

Дентални клиники „Медстом“ в София са едни от най-престижните в областта и предлагат:

 • Достъпни цени за стоматологично лечение в туристически пакети, а използваните материали са с високо качество, произведени в Швейцария, Франция и САЩ;
 • Преди пътуването на пациента, „Медстом“ му изготвя финансов и лечебен план;
 • Бързи резултати, дори и при имплантологията. Чрез иновативните базални импланти , които се поставят директно в компактната кост (твърдата кост) и не е необходимо време за костна адаптация на импланта с костта и могат веднага да се натоварват с конструкции се постига максимален резултат за кратко време;
 • Гаранция - най-високо качество на услугите и индивидуална грижа за пациентите. Дентални клиники „Медстом“ гарантират услуги напълно равностойни и дори надвишаващи по качество други клиники в Европа! В клиниките „Медстом“ вече 19 години работят високо квалифицирани специалисти във всички дентални сфери /имплантология, хирургия, естетика, протетика и т.н./ и помагат на хората;
 • Съвременно оборудване, иновационни технологии, 2D и 3D рентгени в двете дентални клиники в сърцето на София;
 • Лесен достъп до тях и обслужване на няколко различни езика /френски, английски, италиански и др./;
 • Мениджър по дентален туризъм съдейства на пациентите при организиране на пътуванията им;
 • Девизът на клиника „Медстом“ е: “ГРИЖА И ОТГОВОРНОСТ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ”.


Предвид всичко изброено дотук, много от чужденците могат успешно да се възползват от възможностите за дентален туризъм в България и по-конкретно от висококачественото стоматологично лечение в Дентални клиники „Медстом“, като съчетаят първокласно зъболечение и незабравима ваканция, сред прекрасната природа на страната ни.

Контакти

Дентална Клиника Медстом


Адрес: гр. София, п.к. 1000; бул. "Княз Александър Дондуков" № 26 А
Тел.: +359 2 981 00 00
Мобилен: +359 896 693 220
Е-mail: information@medstom.com

→  Направление Google Maps

Работно време
понеделник – събота: 08 30 ч. – 20 00 ч.
неделя: почивен ден
официални празници: 10 00 ч. – 18 00 ч.

РЕНТГЕНОВА ЛАБОРАТОРИЯ
понеделник – петък: 09 00 ч. – 20 00 ч.
събота и официални празници: 11 00 ч. – 16 00 ч.
неделя: почивен ден

Клиниката работи с НЗОК !
Успешно изпратено съобщение!
Грешка, моля опитайте по-късно!