Терапевтична стоматология

Терапевтична стоматология

Правилната диагностика е изключително важна при признаци на зъбобол, при лечение на карис, гранулом, пулпит или пародонтит


Значението на Терапевтична стоматология

За да бъдат зъбите ни бели и здрави е необходимо да ги почистваме два пъти дневно с четка и паста. Въпреки това, ежедневното почистване не решава всички проблеми в устната кухина, затова е изключително важно спазването на профилактичните посещения при стоматолога два пъти годишно.

Благодарение на редовните посещения при стоматолога, добрата хигиена на зъбите и добрите стоматологични навици, проблемите в устната кухина могат да бъдат сведени до минимум. Поради тази причина, съветваме нашите пациенти да посещават своя стоматолог, не само за да следят състоянието на своите зъби, но и да получат компетентни съвети за най-ефективните начини за поддържането на добро орално и дентално здраве.

Страховете кариес

Кариесът е най-често срещаното заболяване, което води до разрушаване на твърдите тъкани на зъбите. Податливостта на зъбите към кариес зависи от начина на хранене, нивото на устна хигиена и  индивидуална резистентност.

Симптомите в начален стадий на кариеса са по-тъмни или по-светли петна между зъбите или върху дъвкателната повърхност на зъба. Когато процесът е напреднал, се усеща болка при топло, студено, сладко, натиск на зъба и др., а при засягане на предните зъби се нарушава и естетическия вид на лицето.

Лечение на кариес

Лечението на кариеса протича в едно посещение, но има случаи, когато става дума за т.нар. дълбок кариес, при който се налагат няколко посещения, преди то да бъде завършено. Поставя се анестезия, изчиства се засегнатата част от зъба и се пристъпва към изключително прецизно възстановяване на зъбните структури като форма, цвят и големина чрез обтуриране (пломбиране).

Пълнеж на зъбите и фотополимер

Обтурацията (пломбата) може да се изработи директно в устата на пациента от фотополимер или друг материал в зъботехническа лаборатория (фотополимерни вставки (инлеи), порцеланови вставки (инлеи, онлеи, овърлеи), лети вставки (от метал) според показанията, преценката на вашия стоматолог и Вашето желание.

Последните думи за Терапевтична стоматология

Методите на консервативното зъболечение могат да се използват успешно и при възстановяване на фрактурирани зъбни корони с фотокомпозит, естетично възстановяване на предни зъби с анормален емайл или дентин (емайлови, дентинови дисплазии) и други дефекти на зъбната коронка.

Контакти

Дентална Клиника Медстом


Адрес: гр. София, п.к. 1000; бул. "Княз Александър Дондуков" № 26 А
Тел.: +359 2 981 00 00
Мобилен: +359 896 693 220
Е-mail: information@medstom.com

→  Направление Google Maps

Работно време
понеделник – събота: 08 30 ч. – 20 00 ч.
неделя: почивен ден
официални празници: 10 00 ч. – 18 00 ч.

РЕНТГЕНОВА ЛАБОРАТОРИЯ
понеделник – петък: 09 00 ч. – 20 00 ч.
събота и официални празници: 11 00 ч. – 16 00 ч.
неделя: почивен ден

Клиниката работи с НЗОК !
Успешно изпратено съобщение!
Грешка, моля опитайте по-късно!