Знаете ли, че: България ТОП дестинация за дентален туризъм

Знаете ли, че: България ТОП дестинация за дентален туризъм

Денталният туризъм си остава най-добрата форма за съчетаване на полезното с приятното.


Преди началото на пандемията от COVID-19, прогнозите за дентален тузиръм през 2020 г. бяха пвече от добри. Специалистите прогнозираха, че ръстът в сектора може да достигне 10-14% в сравнение с предходната година.
Само през 2019 г. туристите от Съединените американски щати са похарчили над 5 милиарда долара за дентален туризъм в чужбина.
За жалост, ударът на пандемията нанесе тежки щети на бранша, като затвори границите, спря самолентните полети, а различните държави в света, наложиха на местно ниво тежки ограничения.
Днес след приключването на пандемията, можем отново да отворим възможностите за свободно придвижване на пътници и туристи по света за различни цели – туристически или медицински.

Какво е дентален туризъм?

Говорим за дентален туризъм, когато пациент пътува в чужбина или в пределите на страната си, за да получи необходимото стоматологично лечение. Това често се комбинира с ваканция и полезно прекарване.
Често хората съчетават денталния и медицински туризъм със здравни процедури и лечения.

Денталният туризъм си остава най-добрата форма за съчетаване на полезното с приятното. Затова много голяма част от чужденците решават да съчетаят културния туризъм с възможността да решат своите зъбни проблеми при висококвалифицирани специалисти.

Несъмнено денталните услуги в България са на по-ниски цени в сравнение с тези във Великобритания, Франция, Германия или останалите източноевропейски страни.
Именно затова България си остава предпочитана дестинация за провеждане на дентално лечение на пациенти от цял свят.

Защо денталният туризъм е толкова популярен?

Основната причина е възможността за по-ниската цена на денталното лечение. В някои от страните в този списък, спестяванията от стоматологичните процедури могат да достигнат до 90% от това, което пациентите биха платили в родната си страна.

Статистиката показва, че в някои случаи излиза по-евтино пациентите да платят самолетни билети, да наемат хотел и да извършат стоматологично лечение в друга страна, отколкото да изпълнят същата процедура у дома.
Други пък, избират да извършат процедурата си в друга страна или град, защото технологиите и специалистите са по-висококвалифицирани.

С това, обаче, далеч не се изчерпват предимствата на денталния туризъм в България. Високата достъност на услугите, качеството на лечението, което често е в пъти по-добро в сравнение с останалите страни.
Нека бъдем честни, никой не иска да рискува с некомпетентен зъболекар, който може да провокира силна болка и дискомфорт.

Как да сте сигурни, че лечението ще бъде проведено качествено?

Пътувайки от друга страна, пациентите поемат висок риск, доверявайки се на избраните от тях специалисти. Затова най-важното, преди да бъде предприето пътуване е да бъде направено зъболбочено проучване на клиниката и специалистите, които работят в нея.
Винаги е важно да се проверява акредитацията на клиниката, която пациентът обмисля да посети.
Много сайтове публикуват отзиви от доволни клиенти, така че е хубаво да се отдели време тези отзиви да бъдат прочетени.

Добрите клиники предлагат възможности за задаване на въпроси, задайте допълнителни въроси там, за да получите подробна информация за избраното от вас лечение.

Намерете доволни пациенти, които са преминали през дентално лечение при конкретния специалист, помолете ги да споделят опита си.
Друг важен съвет е, не се подвеждайте по прекалено ниските цени, защото много често евтиното излиза скъпо.

Контакти

Дентална Клиника Медстом


Адрес: гр. София, п.к. 1000; бул. "Княз Александър Дондуков" № 26 А
Тел.: +359 2 981 00 00
Мобилен: +359 896 693 220
Е-mail: information@medstom.com

→  Направление Google Maps

Работно време
понеделник – събота: 08 30 ч. – 20 00 ч.
неделя: почивен ден
официални празници: 10 00 ч. – 18 00 ч.

РЕНТГЕНОВА ЛАБОРАТОРИЯ
понеделник – петък: 09 00 ч. – 20 00 ч.
събота и официални празници: 11 00 ч. – 16 00 ч.
неделя: почивен ден

Клиниката работи с НЗОК !
Успешно изпратено съобщение!
Грешка, моля опитайте по-късно!