Зъбни импланти: Обща информация, цени, наръчник на пациента

Зъбни импланти: Обща информация, цени, наръчник на пациента

Най-често задавани въпроси за зъбните импланти: за максимално информиране и изграждане на мнения от страна на пациентите


Относно поставянето но зъбни импланти, е важно всеки един пациент да бъде максимално информиран. Затова по-долу ще откриете най-често задаваните въпроси от нашите пациенти.

1. Кой пациент е подходящ за лечение със зъбни импланти?

Всеки пациент с един или повече липсващи зъби е подходящ за лечение със зъбни импланти. Независимо от това дали страда от остеопороза, диабет или е пушач.

Ако пациентът поддържа здравословни нива на кръвна захар и диабетът е контролиран, няма риск от възпалителни процеси около зъбните импланти.

2. Какви са факторите за успеха при денталната имплантация?

Необходимо е да се спазват всички основни правила на имплантация:

  1. от страна на имплантите и фирмата производител: зъбният имплант трябва да е от биологичен титан и сертифициран от световноизвестни фирми;
  2. от страната на хирурга-имплантолог: да притежава опит, сръчност и познаване на анатомично физиологични особености в лицево-челюстна област, да работи стриктно, стерилно, в добре оборудвана клиника;
  3. от страна на пациента: да бъде предварително подготвен и да съобразява всички указания от лекаря, да прави редовни контролни прегледи и да спазва стриктна устна хигиена.

3. Каква е основна разлика между класическите (конвенционални) импланти и базални импланти?

Основната разлика е, че конвенционалните импланти се поставят в спонгозна кост (меката кост) и се изчаква период около 6 месеца за окончателно вкостяване и впоследствие натоварване, докато базалните импланти се закотвят директно в кортикална кост (твърдата) и не е необходимо време за костна адаптация на импланта с коста и затова те могат веднага да се натоварват с конструкции.

4. Болезнено ли е поставянето на зъбни импланти и каква упойка ще ми бъде поставена?

За нас е важно пациентът да е спокоен. След като поставим локална упойка, самата процедура е изцяло безболезнена (усещанията са по-малки в сравнение с вадене на зъб, поради липса на работа във възпалителните тъкани).

Понякога при използване на някои техники на поставяне на зъбни импланти в трудно достъпни места, следоперативно са възможни поява на оток и слаба болезненост на мястото на интервенцията, но това са нормални реакции на организма.

5. Нямам достатъчно височина на костта за поставяне на зъбния имплант, други лекари ми обясниха че е необходимо да се постави костно заместващо вещество. Може ли да избегна тази процедура?

Да, ако се поставят базални импланти дълбоко в твърдата кост. Това значително ще спести време и средства за вас. Ако е необходимо поставяне на костно заместващо вещество за поставяне на конвенционални импланти, особено в областта на пода на максиларния синус, това е неизбежно.

6. Скъпо ли е лечението с базални импланти и каква е гаранцията за имплантацията и коронките?

Стойността на това лечение е в пъти по-евтино, защото не се използват костно заместващи материали, синус лифтинг и др. Базирано е на броя импланти и на конструкциите над тях. Вие спестявате не само пари, но и време и главоболия от ходене при различни специалисти.

Гаранцията за имплантите от производителя е за цял живот. За допълнителна и подробна информация, моля обърнете внимание на секция „Цени и гаранция".

7. Ще се свие ли костта ми след определено време и трябва ли да сменям този мост отново?

Свиването (атрофията) на костта е нормален физиологично-анатомичен процес, развиващ се с различни темпове за цял живот. Първоначалното свиване на костта е по-голямо след екстракция на зъбите. Ние го компенсираме с направата на временни конструкции. Това свиване трае 6-12 месеца, след което костната атрофия и на меките тъкани продължава, но със значително по-бавни темпове за период до 5 години (средно 0,5 мм на година).

8. Страдам от нощно скърцане на зъби (бруксизъм). Това ще ми попречи ли на имплантацията?

Да, ще пречи, защото бруксизмът е неволево стискане върху зъбите или зъбните импланти и може да доведе до дестабилизация на имплантите или изтриване на зъбните повърхности. Също така води до болки в ставите и дъвкателните мускули. Затова е много важно при такива пациенти да се провежда допълнително лечение с поставяне на миорелаксанти на дъвкателните мускули и да се носи специална индивидуална шина за бруксизъм.

9. Какви специални грижи трябва да полагам за зъбните импланти?

В деня на финалното циментиране на конструкциите, както и по време на всеки контролен преглед, ние даваме указания за грижа и хигиена чрез допълнителни орално-хигиенни средства, както и на храненето в първите 7 дни.

10. Колко често трябва да идвам в клиниката след поставянето на зъбен имплант?

Контролните прегледи са важна и задължителна част от имплантологично лечение. Първоначално определяме по-чести визити (на 1 месец), след това на всеки 6 месеца.

11. Живея и работя в чужбина. Мога ли да се възползвам от това лечение във вашата клиника?

Възможно е, но е необходимо да отделите една седмица, в която ще се поставят зъбните импланти и конструкциите. Всички следващи визити до България определяме заедно с вас (поне веднъж годишно).

Зъбните импланти са модерно и иновативно решение за заместване на липсващите зъби.

Ако имате допълнителни въпроси, можете да ги зададете през контактната форма или на телефоните на клиниката - в сайта, секция „Контакти".

Контакти

Дентална Клиника Медстом


Адрес: гр. София, п.к. 1000; бул. "Княз Александър Дондуков" № 26 А
Тел.: +359 2 981 00 00
Мобилен: +359 896 693 220
Е-mail: information@medstom.com

→  Направление Google Maps

Работно време
понеделник – събота: 08 30 ч. – 20 00 ч.
неделя: почивен ден
официални празници: 10 00 ч. – 18 00 ч.

РЕНТГЕНОВА ЛАБОРАТОРИЯ
понеделник – петък: 09 00 ч. – 20 00 ч.
събота и официални празници: 11 00 ч. – 16 00 ч.
неделя: почивен ден

Клиниката работи с НЗОК !
Успешно изпратено съобщение!
Грешка, моля опитайте по-късно!