CAD-CAM - технологията, която променя света на стоматологията

CAD-CAM  - технологията, която променя света на стоматологията

Какво е CAD CAM система? Как работи стъпка по стъпка и за кои пациенти е подходяща тази технология?


Иновативното развитие в технологиите променя света на стоматологията и извежда професията на най-високо ниво: по-специално CAD-CAM технологията, която е огромен скок напред, както за денталните специалисти, така и за пациентите. Нека се потопим по-дълбоко в тази технология и как тя е подобрила възстановителната стоматология.

Какво е CAD CAM стоматология?

Компютърното проектиране (CAD) и компютърно подпомаганото производство (CAM) са софтуерни програми, които помагат на зъболекарите да предоставят висококачествени дентални услуги на своите пациенти. CAD CAM съществува от средата на 80-те, но с днешния напредък в изчисленията вече има инструменти, които направиха процеса по-опростен, по-бърз и по-точен. Технологията може да завърши възстановителните процедури от: протези (фиксирани и подвижни), корони, фасети, мостове, инлеи, онлеи, ортодонтски апарати, както и абътменти за импланти.

Как работи CAD-CAM в стоматологията?

С CAD-CAM технологията няма нужда да използвате отпечатъци, тъй като технологията ще създаде персонализирани 3-D изображения на вашия подготвен (препариран) зъб или зъби като улавя зъба или зъбите на пациента чрез оптичен скенер. Сканира се с високотехнологична камера, а спецализиран софтуер обработва виртуален дизайн на желаната конструкция. Виртуалният дизайн се насочва към фрезовата машина, която ще издълбае от твърд блок (вискокачествени възстановителни материали) основите на вашата реставрация.

Процедурата стъпка по стъпка включва:

  1. подготовка на зъбите;
  2. интраорално сканиране;
  3. дизайн на реставрацията;
  4. фрезоване на специализарни машини;
  5. синтероване и полиране;
  6. циментиране.

Какви са предимствата на CAD CAM технологията?

Времетраенето на целият процес продължава от около един час до няколко часа. Макар и продължителна процедура, тя ще ви спести много време в сравнение със случаите, когато трябва да предприемете няколко пътувания до зъболекарския кабинет. CAD CAM вече не изисква втора среща, нито временен период на възстановяване. Всичко е бързо, лесно и просто, а качеството е на същото ниво, ако не и по-високо в повечето случаи.

CAD CAM предоставя много предимства за възстановителната стоматология. Той включва подобрена точност, по-кратък период на изчакване и минимални разходи. Технологията също така позволява на зъболекарите да ви осигурят точни, здрави възстановявания със стабилни размери. Това означава, че тези възстановявания могат да издържат дълго време и е много по-малко вероятно да се счупят в сравнение с тези, изработени класически.

CAD CAM технологията за вас ли е?

В дентална клиника Медстом инвестирахме в най-добрата налична CAD CAM технология, за да предоставим превъзходни възможности за възстановяване за вас. Чрез CAD CAM технологията можем да предложим корони и индиректни възстановявания в нашата практика, които обикновено се извършват на същият ден. Докато вие правите една почивка, ние ще се погрижим да приготвим и довършим вашата реставрация.

Контакти

Дентална Клиника Медстом


Адрес: гр. София, п.к. 1000; бул. "Княз Александър Дондуков" № 26 А
Тел.: +359 2 981 00 00
Мобилен: +359 896 693 220
Е-mail: information@medstom.com

→  Направление Google Maps

Работно време
понеделник – събота: 08 30 ч. – 20 00 ч.
неделя: почивен ден
официални празници: 10 00 ч. – 18 00 ч.

РЕНТГЕНОВА ЛАБОРАТОРИЯ
понеделник – петък: 09 00 ч. – 20 00 ч.
събота и официални празници: 11 00 ч. – 16 00 ч.
неделя: почивен ден

Клиниката работи с НЗОК !
Успешно изпратено съобщение!
Грешка, моля опитайте по-късно!