Денталният имплантолог - мисия и отговорност

Денталният имплантолог - мисия и отговорност

Чрез най-модерният метод в зъбопротезната имплантация - поставяне на базални импланти, денталният имплантолог ще възстанови целостта на зъбната редица.


В съвременната стоматологична практика лекарите се опитват да избегнат изваждането на зъбите. Стоматолозите правят всичко по силите си, за да запазят поне част от зъба. Понякога обаче той се разрушава толкова много, че се налага неговото отстраняване. Когато това се случи, съседните зъби могат да пострадат, тъй като натоварването върху тях се увеличава значително. Освен това липсващият зъб е сериозен естетически проблем. При загубата му, останалите се разместват, лицето и челюстта се променя, изкривява или хлътва. За да избегнат това, зъболекарите прибягват до различни процедури. Най-добрата съвременна техника е поставянето на зъбен имплант.
И тук се намесва денталният имплантолог. Основната му задача е да възстанови целостта на зъбната редица, чрез поставяне на зъбни импланти. Преди да започне работа, зъболекарят-имплантолог извършва преглед, чрез който се идентифицират основните проблеми на пациента и се планира начини за тяхното оптимално решение. Имплантологът може да възстанови отделни зъби или всички, ако те липсват. Най-важно е да се консултирате с дентален имплантолог, ако по една или друга причина ви липсва зъб. И помнете, че денталната имплантация е много по -безопасна процедура от поставянето на мост например. Това се дължи на факта, че при поставянето на импланта няма нужда от стоматологични процедури по съседни зъби, както например е при поставянето на мост.
Имплантирането на зъби изисква доста сериозни умения и опит. Отговорността на импантолога е да бъде много прецизен докато поставя импланта, защото по време на имплантирането лекарят работи с костните тъкани на челюстта, което е доста трудна и отговорна задача. Ето защо е препоръчително да се свържете със зъболекари хирурзи, които са опитни професионалисти.

Имплантологът следва няколко основни правила на имплантация:

  1. Имплантът да е от биологичен титан и сертифициран от световноизвестни фирми;
  2. Имплантологът да притежава опит, сръчност и познаване на анатомично физиологични особености в лицево-челюстна област, да работи стриктно, стерилно, в добре оборудван кабинет;
  3. Пациента да бъде предварително подготвен и да съобразява всички указания от лекаря, да прави редовни контролни прегледи и да спазва стриктна устна хигиена.


В дентални клиники Медстом прилагат базални импланти с незабавно натоварване, което практически съкращава времето на лечение от 4-5 месеца до само 5 дни и минимизират рисковете за пациенти от допълнителни хирургични манипулации, като костна аугментация и повдигане на синуси. По този начин минимизират болката, вследствие на тези операции, както и излишните разходи за тях. Достига се до над 98 % успеваемост. Базалните импланти могат да се поставят дори и в най-неблагоприятните костни ситуации, независимо от степента на загуба на костна маса. При тях няма риск от възпаления около импланта или от опасни орални инфекции. По-малки следоперативни грижи и усложнения (болки и отоци на меките тъкани).
Поставянето на базални импланти може да извърши едновременно с екстракции на всички болни зъби (дълбоко фрактурирани, силно подвижни пародонтозни зъби, пластика на алвеоларен гребен и пластика на венците.

И така, работата на зъболекаря-имплантолог е да възстанови липсващи зъби. В костната тъкан той поставя импланти, върху които се фиксират зъби. Благодарение на имплантацията е възможно да се възстановят както един зъб, така и цял участък с липсващи зъби. Също така те се поставят на всички пациенти дори на тези, които имат малка кост, недостатъчна за поставяне на конвенционални импланти Имплантологът може да поставя базалните импланти при контролирани диабетици, при пушачи, при пациенти, страдащи от остеопороза или при пациенти с хроничен пародонтит (пародонтоза).

 дентален имплантолог София 

И да наблегнем, че най–важното е навременното допитване до имплантолог, така разходите ви могат да бъдат сведени до минимум. В противен случай може да се наложи лечение на съседни зъби, които са близо до липсващия зъб, на костна тъкан и т.н. Доверете се на професионалистите имплантолози! Тяхната мисия е да върнат смеха и самочувствието ви. Чрез поставянето на един зъбен имплант или на импланти на цялата челюст, ще си възстановите пълноценното хранене, общуване и усмивка.

Контакти

Дентална Клиника Медстом


Адрес: гр. София, п.к. 1000; бул. "Княз Александър Дондуков" № 26 А
Тел.: +359 2 981 00 00
Мобилен: +359 896 693 220
Е-mail: information@medstom.com

→  Направление Google Maps

Работно време
понеделник – събота: 08 30 ч. – 20 00 ч.
неделя: почивен ден
официални празници: 10 00 ч. – 18 00 ч.

РЕНТГЕНОВА ЛАБОРАТОРИЯ
понеделник – петък: 09 00 ч. – 20 00 ч.
събота и официални празници: 11 00 ч. – 16 00 ч.
неделя: почивен ден

Клиниката работи с НЗОК !
Успешно изпратено съобщение!
Грешка, моля опитайте по-късно!