Oртодонтия или какво трябва да знаем за кривите зъбки при децата?

Oртодонтия или какво трябва да знаем за кривите зъбки при децата?

Ранното ортодонско лечение при децата е много важно, защото помага за по-добрата орална хигиена, подобрява дъвкателните функции, поддържа прави зъбните редици


Вашето дете има проблеми с подредбата на зъбите или неправилна захапка?

Това му създава дискомфорт и затруднения при почистването и поддържането на добра устна хигиена, което крие рискове за загубата на зъби в ранна детска възраст.
Добрата новина е, че проблемите с непокорните детски зъбки, могат да бъдат решени с намесата на ортодонт, който да сложи ред в устата на децата.

Грижата за оралното и дентално здраве при децата трябва да започне преди 8-мия рожден ден на детето.

Всяко дете задължително трябва да бъде прегледано от детски ортодонт, който да определи и диагностицира проблемите в лицево-челюстната област, както и да подобри общото дентално здраве и да се погрижи за външния вид на усмивката на Вашето дете.

Най-добре е това да стане когато детето е на 2-3 години и не по-късно от 7 годишна възраст
Добрият ортодонт трябва да прегледа и прецени, какво, как и кога да бъде назначено подходящото лечение за нуждите на детето.

Колкото по-рано се насрочи посещението при детски ортодонт, толкова по-лесно ще бъдат отстранени и коригирани неговите проблеми.
Това е така, защото някои проблеми се отстраняват много по-леко в най-ранна детска възраст.

Защо е важно ранното ортодонско лечение при децата?

Ранното ортодонско лечение при децата е много важно, защото помага за по-добрата орална хигиена, подобрява дъвкателните функции, поддържа прави зъбните редици.

Първата фаза от ортодонсткото лечение има ортопедичен ефект и цели да балансира силите между езика и лицевите мускули, което допринася за правилния зъбен, лицев и челюстен растеж (между 7 и 9 г.).

Какво трябва да знаем за късното ортодонтско лечение?

Късно ортодонтско лечение започва между 10-12 г. при момичетата и на 12-14 г. при момчетата. 

В случай, че пропуснете ранното лечение при ортодонт след поникването на постоянните зъби, се прави пълно ортодонтско лечение. 

Поставят се брекети (метални, кермични или сапфирни), алайнери или екстраорални апарати при необходимост, с цел подреждане на криви зъби и подобряване на захапка.

Защо да се доверите на дентална клиника Medstom за ортодонтско лечение?

Дентални клиники Medstom е едни от най-добрите стоматологични практики в София. 18 годишеният доказан професионализъм е създал над 195 000 лоялни пациенти по света и у нас.
Двете модерни дентални клиники в центъра на София, разполагат с 12 висококвалифицирани специалисти и най-добрата стоматологична апаратура в страната.
При нас ще откриете дентална помощ за всеки Ваш индивидуален проблем - детска стоматология, ендодонтия, ортодонтия и естетична стоматология - поставяне на фасети и брекети, а нашите специалисти по имплантология ще възстановят Вашите липсващи зъби.

Контакти

Дентална Клиника Медстом


Адрес: гр. София, п.к. 1000; бул. "Княз Александър Дондуков" № 26 А
Тел.: +359 2 981 00 00
Мобилен: +359 896 693 220
Е-mail: information@medstom.com

→  Направление Google Maps

Работно време
понеделник – събота: 08 30 ч. – 20 00 ч.
неделя: почивен ден
официални празници: 10 00 ч. – 18 00 ч.

РЕНТГЕНОВА ЛАБОРАТОРИЯ
понеделник – петък: 09 00 ч. – 20 00 ч.
събота и официални празници: 11 00 ч. – 16 00 ч.
неделя: почивен ден

Клиниката работи с НЗОК !
Успешно изпратено съобщение!
Грешка, моля опитайте по-късно!